Voedsel

Lokaal, gezond en duurzaam voedsel

Voedsel is samen met water de belangrijkste bron van leven. HaalMeerUit Je Regio vindt het daarom belangrijk dat we weer terug gaan naar zoveel mogelijk regionale voedselproductie. Zodat het duidelijk is waar ons eten vandaan komt en hoe het verbouwd is. Eerlijk en biologisch! Voor leden, door leden!

 

Door regionale voedselproductie worden belangen van ons en de boeren met elkaar verbonden. Wij vragen om eerlijk, vers, onbespoten en gezond eten. De boer is graag bereid dit te leveren tegen een voor hem eerlijke prijs. Daarnaast wordt er transparantie over de voedselveiligheid en de ecologische gevolgen verkregen. En door het verminderen van het aantal stappen in de voedselketen tussen producent en consument wordt de macht en afhankelijkheid van voedselgiganten gereduceerd.

Middels de oprichting van de coöperatie HaalMeerUit Je Regio, waarin zowel boeren als burgers leden kunnen zijn, kunnen de belangen verder worden verenigd. Wij ontvangen een deel van de oogst, waardoor boeren verzekerd zijn van de afzet van hun producten.

Als je in het bezit bent van grond, zou je ook producent kunnen worden. Voor jezelf (moestuin) of voor anderen. 

 

Vanaf januari 2022 is HaalMeerUit Je Regio gestart met HaalMeerUit Je Kas, een prachtig project waarbij we groenten verbouwen in kas in Aalsmeer. 

Nieuw in 2023 is het project HaalMeerUit Je Grond, waarbij we groenten verbouwen op een stuk landbouwgrond in onze regio.

Wil je meedoen?

Heb je affiniteit met dit onderwerp en wil je actief participeren in onze werkgroep, neem dan contact met ons op.