Lokaal Geld

Het Domein Geld houdt zich bezig met de volgende zaken:

- Introductie en gebruik van de Florijn als regionale munt

- Betalingen in crypto

- Adviezen over betalen en investeren in goud en zilver

 

HaalMeerUit Je Regio heeft gekozen voor Florijn als regionale munt. De Florijn vervangt de euro niet maar is complementair. De waarde is ook gelijk aan de euro.

Waarom dan de Florijn?

De Florijn blijft binnen de regio circuleren en stimuleert daardoor de lokale en regionale economie waardoor de koopkracht van de consument toeneemt en de omzet voor lokale ondernemers wordt vergroot. Euro’s daarentegen vloeien weg naar de banken en multinationals. Steeds meer mensen hebben een Florijnrekening en willen die graag bij lokale ondernemers uitgeven! Ook de leden van HaalMeerUit Je Regio.


De Florijn is een legaal betaalmiddel dat in de markt is gezet om globalisme, kapitalisme en schulden tegen te gaan en is gebaseerd op een rentevrije economie. De bedoeling is dat u er zoveel mogelijk lokaal mee gaat betalen. Als particulier heeft u 5% korting op alles wat u met Florijnen betaalt. Als ondernemer vergroot u uw klantenkring en omzet. U draagt tevens bij aan de verbinding, veerkracht en kansen voor de lokale economie. De Florijn is bedoeld voor kleine uitgaven, niet om te sparen. Krediet is mogelijk en rentevrij. De Coöperatie HaalMeerUit Je Regio heeft zelf ook een Florijn Rekening.

Sinds januari 2023 bestaan er ook Florijn bankbiljetten. 

Betalen met de Florijn

Binnen drie eenvoudige stappen kunt u met Florijn betalen:

  1. Open een rekening op https://betalenmetflorijn.nl/

Dat is gratis voor particulieren. Bedrijven betalen F 120,- per jaar. Met iDEAL koopt u florijnen die dan direct op de rekening staan.

  1. Check op de website van Florijn bij welke winkels en ondernemers in de buurt u kunt betalen met florijnen.
  2. Betalen kan online, met uw smartphone of met bankbiljetten.

Crypto

Omdat cryptogeld ook een serieuze optie is voor lokale betalingen hebben we ook een voorlichtingsavond georganiseerd over de blockchain, bitcoin en andere cryptomunten en het gebruik van wallets en ledgers. 

Waar kan ik betalen met Florijnen?

Binnen onze regio zijn er al enkele bedrijven waar je met Florijnen kunt betalen. We hopen dat dit aantal snel gaat groeien.

Bedrijf Plaats Website Soort bedrijf
Van Dam Advisors Hoofddorp www.vandamadvisors.com Begeleiding en advies bij onderhandelingen, contractmanagement en inkooptrajecten
Tekstontwerp Nieuw-Vennep www.tekstontwerp.com Journalist en copywriter voor tekstontwerp
Slimmer Gezond Nieuw-Vennep www.lifeplus.com/slimmergezond Webshop in hoogwaardige suppletie
SQLBrander.nl B.V. Aalsmeer www.sqlbrander.nl IT Dienstverlening
Coƶperatie HaalMeerUit Je Regio U.A. Aalsmeer www.haalmeeruitjeregio.nl Organiseren van lokale initiatieven waardoor leden lokaal, binnen de regio, in hun primaire levensbehoefte kunnen voorzien.
Stephan Blaisse Manuele Therapie Aalsmeer www.manueletherapie-blaisse.nl Manuele therapie, KISS-therapie, Manuele Methode Meijer en Mulligan Techniek
Jaco Van Der Meij Schilderwerken Hoofddorp www.vandermeijschilderwerken.nl Schildersbedrijf voor binnen- en buitenwerk
Natuurlijk vertrouwen Rijsenhout www.natuurlijkvertrouwen.nl Bewustzijnscentrum
Uzepia Kudelstaart www.uzepia.nl Natuurlijke huidverzorging

Wil je meedoen of accepteer je als bedrijf ook Florijnen?

Heb je affiniteit met dit onderwerp, wil je actief participeren in onze werkgroep of wil je als regionaal bedrijf ook op de Florijnen lijst, neem dan contact met ons op.