HaalMeerUit Je Kas 
Seizoen 2024

De gehouden enquete onder deelnemers van 2023 wijst uit dat ruim 90% van de 50 afnemers meer dan tevreden is over de groentetas. We gaan door in 2024!

 

Met het project HaalMeerUit Je Kas 2024 zullen enthousiaste vrijwilligers, voor het derde jaar op rij, groenten op een eerlijke manier en zonder bestrijdingsmiddelen gaan verbouwen in een kas in Aalsmeer. Dit doen we in partnerschap met Oostoogst, die ons hierin begeleiden met hun jarenlange kennis en expertise. Twee ochtenden in de week (Di & Vr van 9-12) werken we samen in de kas en op een stuk buitengrond. Van mid-april tot mid oktober krijg je als deelnemer elke dinsdag (26 weken) rond 13.00 een Tas uit de Kas,  


Hoe worden de groenten verbouwd?
We verbouwen onze groenten in een koude kas en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De groente is seizoens en oogst gebonden. 

Hoeveel zit er in een tas?
Dit varieert en is afhankelijk van het jaargetijde en de klimatologische omstandigheden. Vanaf eind juni tot eind september zit de tas bomvol en is dit genoeg voor een 4 persoons gezin. Bij aanvang en einde seizoen is de oogst minder, maar nog steeds voldoende voor een 2 persoons huishouden. 

Welke groenten zit er in de tas?

Je kan de volgende producten gedurende het seizoen in je Tas verwachten: diverse soorten sla, andijvie, (snij)bieten, bloemkool, broccoli, komkommer, tomaten, courgettes, aubergine, prei, lente-ui, basilicum, klimspinazie, diverse soorten bonen, peulen, venkel, radijsjes, basilicum. 

 

Zitten alleen groenten uit de Kas in de tas?
Ja. We gaan in seizoen 2024 alleen producten uit de kas (+bijbehorende open grond) leveren. Dit in tegenstelling tot seizoen 2023, waarbij er ook streekproducten geleverd werden ter aanvulling aan het begin en einde van het seizoen. Dit bleek veel werk voor onze vrijwilligers, waardoor we hier in 2024 vanaf stappen. We kunnen hierdoor de kosten van de tas verlagen t.o.v. 2023. 

 

Hoeveel kost een tas?

  • De prijs voor de groente tas in 2024 wordt €12,50 per week (€325,- / seizoen) voor nieuwe deelnemers.
  • Omdat dit project alleen mogelijk is met vrijwilligers krijgt onze vaste groep vrijwilligers uit 2023 (die ook groente tas afnemer waren in 2023) een korting van €65,- bij terugkeer in 2024. Daarmee wordt de groente tas voor deze actieve groep €10,00 per week. (€260,- / seizoen).
  • Terugkerende afnemers uit 2023 betalen €11,50 per week (€300,- / seizoen).

Het deelname bedrag dient voorafgaand aan de start van het seizoen in 1 keer volledig betaald te worden.

 

Waar zit mijn dichtstbijzijnde pick up punt?

De afgelopen 2 jaar hebben we pick up punten gehad in Aalsmeer, Hoofddorp, Uithoorn, Kudelstaart, Badhoevedorp. Zodra de lijst met deelnemers bekend is gaan we de pick up punten organiseren afhankelijk van waar de deelnemers wonen. 

 

Moet ik lid zijn van coöperatie HaalMeerUit Je Regio om deel te nemen?

HaalMeerUit Je Regio is een coöperatie zonder winstdoelstelling, en om deel te nemen aan project HaalMeerUit je Kas dien je lid te zijn van de coöperatie. Bijdrage vrij te bepalen. Hier kan je je inschrijven bij de coöperatie. 


Moet ik meehelpen in de kas?

Dit project wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Meehelpen in de kas is niet verplicht om deel te nemen, maar we hopen natuurlijk wel dat je meedoet. We vinden het belangrijk dat je als groentetas afnemer je steentje komt bijdragen in de kas (dinsdag of vrijdag van 9-12). We begrijpen goed dat dit door bv werk of andere omstandigheden niet altijd mogelijk is (of zelfs helemaal niet). We komen 2 ochtenden in de week bij elkaar. Dinsdag en Vrijdag van 9 -12 (om 10 uur is er koffie :-). De mensen die hier komen meehelpen doen dit met veel plezier. Vrijwilligers zijn nodig voor het zaaien, planten, wieden oogsten, maar ook voor de logistiek: groente wegen, tellen, inpakken en vervoer naar de diverse pick up punten in onze regio. 

HaalMeerUit Je grond

Naast het project HaalMeerUit Je Kas hebben we een project HaalMeerUitJe Grond. Dit project geeft de mogelijkheid om het Kassen-seizoen te verlengen tot ver na de herfst met oa wintergroenten en kruiden. Actief meewerken is bij dit project wèl verplicht (Wo of Za van 9-12). De inschrijvingen voor seizoen 2024 zijn inmiddels gestart.